HAT

som255

HAT

Demokratin begränsas till några få, det intressanta är ännu en gång är det ingen som bryr sig, alla dessa som är utanför har en röst, en demokratisk röst.

Men eftersom behovet av denna röst visar sig var fjärde år, är intresset lågt bland politiker. Att högerextrema sajter har högre antal ”träffar” per dag än politikernas sajt, verkar inte bekymra överheten.

Men detta är inget nytt i Europa, världen är kantad av historisk tradition att ”det man inte ser, finns inte” tills de marscherar på gatorna och skanderar slagord och röjer undan allt och alla som inte tycker som dem… men, men det måste tydligen ske om och om igen, egoismen hos eliten och de som aspirerar på eliten, vänder sig mer än gärna om och hoppas att det inte ska drabba just dem.

Att skriva spalter med ” hur eliten festar och bor” http://bloggar.aftonbladet.se/hovbloggen/ger kanske inte den bästa signalen att allt står rätt till, vad är det demokratiska värdet i det?

Gynnar det demokratin? Dessa unga utanför, ser våld som ett alternativ, hur blev det så? När blev våld ett alternativ, och varför?

Vad händer när de väljer att komma efter just makten? Skövla och plundra skoningslöst… ska vi säga att vi inte visst något? Skylla på någon, låtsas att det försvinner om man tiger ihjäl det?

”De högerextrema webbsajter som öppet förespråkar våld har över 144 000 besök varje dag, visar en kartläggning som Statens medie­råd har gjort på uppdrag av demokratiminister Birgitta Ohlsson.

Att jämföra med de åtta riksdagspartiernas sammanlagda 19 000 dagliga läsare”

 Journalisten Oisín Cantwell aftonbladet, 23/6, http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/oisincantwell/article17007057.ab

”nobbade män en tickande bomb”

BO ROTHSTEIN statsvetare, expressen 23/6 http://www.expressen.se/debatt/nobbade-man-ar-en-tickande-bomb/

Ingen tycker om att bli ignorerad inte i ett civiliserat samhälle, politiker veckan i Almedalen känns säker tryggt och just civiliserat i sitt välsmorda arrangemang för eliten, kommer frågan belysas?

Tror knappast det, för mycket ska vara PK, och med just PK-ryttarnas rädslor förbiser man gärna verkligheten.

 Den verkar vara entledigad i deras syn på sanningen, tills det börjar… vrålet som kommer inifrån, hatet föraktet, och sedan utåtagerandet… men då är det oftast försent, väldigt försent. www.expressen.se/debatt/ett-alternativ-till-graddfil-for-eliten-1/

Eller är vi så naiva att vi tror att det aldrig kan hända i Sverige?

Underskatta aldrig kraften hos människor.

Arbete- Bostad- utbildning=  DEMOKRATI

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s